diumenge, 21 de desembre del 2014

La seriositat de Flor Innata

Davant la reacció de la Penya Blaugrana contra la nostra entrada en què comunicàvem que l’organització havia anul·lat el nostre concert, ens prenem la llibertat de contestar aquí aquest comentari seu:

Des de la Penya Blaugrana de l'Escala volem aclarir que nosaltres no hem anul.lat el vostre concert. Set hores abans del concert ha estat un representant de Flor Innata qui ens ha comunicat que no venieu a cantar, cosa que ens ha obligat a buscar una alternativa urgent. Tres hores abans del concert, quan ja teniem l'alternativa, ens heu dit que finalment voldrieu venir. Aquesta manca de seriositat és intolerable. I encara més, que volgueu responsabilitzar-ne a la penya. És molt trista aquesta forma d'actuar.


Pensem que la millor manera de deixar les coses ben clares és fer un repàs cronològic dels esdeveniments que han acabat en aquesta rebequeria de la Penya Blaugrana.

1.- El 6 de desembre pactem el concert amb la Penya Blaugrana.
2.- Dies després, la Penya Blaugrana publica el cartell de l’esdeveniment i és llavors quan comprovem que el recinte on es farà el concert és la Sala Polivalent de l’Escala, un espai d’uns mil metres quadrats.
3.- Flor Innata és un grup de música amb uns requeriments tècnics mínims, però que han de ser adequats per oferir al nostre sempre intel·ligent públic unes condicions de qualitat de bon nivell. No es traca d’un grup de “punk-hardcore-metal-destroyer-electro-tenedor”. Flor Innata procura sempre fer un producte audible on els matisos siguin importants i entenedors.
Com que per oferir aquest "producte" en una sala de mil metres quadrats cal una sonorització professional, demanem als organitzadors (la Penya Blaugrana de l’Escala) quin equip de so tindrem a la nostra disposició. La millor resposta dels organitzadors és facilitar-nos el número de telèfon de Removida el grup cap de cartell... i aleshores ens aclarim entre nosaltres.
4.- Removida ens ofereix el seu equip de so, cosa que acceptem de bon grat i celebrem amb alegria: podríem tocar en un lloc on ens ve molt de gust tocar, amb un bon equip i en un dels millors moments musicals de Flor Innata; ens menjaríem l’Escala amb cadascun dels seus Esglaons.
5.- Dijous 18 de desembre, Removida se n’adona de la dimensió de la sala i ens comunica que el seu equip és massa petit per a la Sala Polivalent. Sonen les alarmes... si el nostre equip és massa petit i l’equip de Removida també, necessitem un equip de so professional i prou potent per cobrir el recinte.
6.- Contactem amb els organitzadors per demanar-los si poden trobar un equip de so adequat per a la sala on volen organitzar el concert.
7.- Cap a les 21 hores del mateix 18 de desembre, un organitzador ens comunica que havia resultat impossible trobar un equip de so i que fem el que puguem.
8.- Les alarmes estan “a tope”. Algun representant del grup (esmentat en el bonic comentari de la Penya Blaugrana) no aconsegueix dormir moltes hores pensant en com collons es pot solucionar el problema.
9.- Matí del dia D (19 de Desembre): després d’unes quantes hores buscant per Internet i altres quantes hores fent trucades, tirant de coneguts, de desconeguts, d’amics d’amics i amb altres jocs propis dels bons prestidigitadors, Flor Innata troba una més que interessant oferta d’un equip de so.
10.- Comuniquem als organitzadors (aquells senyors que han fet aquest comentari tan simpàtic i que ens titllen de NO SERIOSOS) que tenim la solució al problema, que hem trobat un equip de so de puta mare i a un preu molt assequible, que només han de trucar i que la seva festa serà un èxit més que notable.
11.- Els organitzadors (els que diuen que Flor Innata és un grup NO SERIÓS), diuen que no, que “nasti de plasti”, que no pensen aportar ni un euro més perquè ja s’han trobat amb molts inconvenients i despeses que no havien pensat en un principi. Bé.
12.- Després de pensar-ho molt seriosament, vuit hores i mitja abans del concert (i no set com asseguraven al seu comentari), Flor Innata comunica als organitzadors de la Penya Blaugrana que, si no es poden assegurar unes condicions de qualitat mínima, el grup prefereix no oferir l’actuació.
13.- L’organització deixa la porta oberta a què ens ho repensem les hores següents.
14.- Aconseguim comunicar-nos amb Removida, que ens diuen que tot i que el seu equip és molt just per a la sala, creuen que sí, que es podria fer servir i ens ofereixen molt amablement que l’utilitzem.
15.- A les 18 hores (cinc hores i mitja abans del concert i no tres hores com comenta la Penya Blaugrana) ens posem en contacte amb els organitzadors per dir que després d’haver parlat amb els Removida, hem decidit que - si encara estaven interessats - podíem fer el concert.
16.- Els organitzadors diuen que després d’una tarda horrible, havien aconseguit trobar un grup que tocaria en lloc de Flor Innata, amb la qual cosa, ja no hi havia lloc per a nosaltres.

És a dir, la poca seriositat de Flor Innata queda determinada perquè:

  - Fem una anàlisi de la situació i determinem que les condicions del recinte requereixen una solució tècnica concreta.
  - Establim una comunicació amb l’organitzador i el grup cap de cartell per tal de trobar una solució a l’evident problema.
  - Ens passem un dia sencer veritablement HORRORÓS buscant un equip de so adequat per a la sala, l’aforament i els grups. Aquesta tasca, igual que les dues anteriors és pròpia d’un organitzador SERIÓS i no pas dels músics d’un dels grups que ha de tocar.
  - Oferim solucions possibles a uns organitzadors que admeten que s’han trobat molts problemes i condicions que desconeixien quan van començar a organitzar la seva festa.


Senyors de la Penya Blaugrana de l’Escala, manca de seriositat és pretendre organitzar quelcom sense tenir ni idea de com es fan les coses. Hi ha professionals que es dediquen a aquestes feines. Per algun motiu serà.

Intolerable és dir que un grup que s’ha preocupat de TOT des del primer dia és un grup que actua amb poca seriositat.

I finalment, és molt trist que un grup de gent que vol muntar una festa per a ells mateixos escatimi en mitjans i sobretot, en ganes de fer les coses ben fetes.

Per altra banda, gràcies per visitar el nostre blog.